SubSeven

Ada dua jenis computer yg akan digunakan dlm experiment nie, satu attacker, satu lagi victim. Set both computer’s IP to static IP. Let say 10.0.0.5 (attacker) and 10.0.25 (victim)

Download sub7 kat http://www.hackpr.net/~sub7/files/dl/sub7legends.zip

Sblm extract, disable dulu both computer antivirus dan firewall.

Extract sub7legends.zip tu kat attacker PC. Let say korang extract kat C: drive la.

Lepas extract, double click kat editserver.exe

Klik kat browse (atas kiri), then pilih server.exe

Pastu pastikan, registry-Run, automatically start server on port 27374 tu…checked.

Click kat save new setting.

Kalau korang nyer save success, windows cam kat bawah nie appear.

K…skrg nie, copy server.exe tu ke pc no2 (victim)….atau senang cakap, computer yg korang nak attack la.

Lepas dah copy ke pc yg nak attack tu, double click file server.exe kat situ (victim pc). Mmg x dek apa pun yg kuar…. Chill out.

Then, balik ke computer attacker, run SubSeven.exe.


Letak IP victim, default port mmg 27374 dan tekan butang Connect. Kalau connected, dia tunjuk status connected..cam screenshort kat atas. Kalau dah leh connect tu maknanya dah half way berjaye dah nie.

Click kat keys/message à Keyboard à Open Keylogger

Kat key logger windows tu, tekan la butang listening (ke ape entah…janji belah kiri).

Kat victim computer, korang bukak la apa2 application yg korang leh taip. Firefox ke, Word ke…apa2 la. Taip le apa2 kat situ.

Example, kat victim computer tu, aku bukak notepad, dan taip ” Here I type something on blab la bla”

Kat attacker subSeven, patutnya apa yg korang taip akan show kat situ.

Kalau x jadi, jangan panic…tutup keylogger tu dan bukak balik..repeat step type anything kat victim computer tu.

Dah..siap..

 

Selamat tulis report.

 

Credit tu Ruhan, TheNameWhoShouldNotBeMention, Me.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: