How to send file to Lecturer’s ‘My Drawer’

Kat iLearn, amik myDrawer then tekan Add File

 

Then, letak la title dan comment apa yg korang nak letak. Kat file tu, browse la pada file yg korang nak upload.

 

Bila upload dah complete, dia akan tulis “File has been uploaded into your myDrawer”. Sorry x dek screenshot utk nie. Lupa nak amik. Tapi lepas korang proceed dari page tu, dia akan tunjuk page nie. Which mean, file yg korang nak antar tu dah ada dlm drawer korang (bukan drawer lecturer lagi). So utk hantar pada drawer lecturer, tekan butang “Send File”.

 

Skrg nie, korang kena masukkan nama lecturer. Problemnya… kita x pasti nama lecturer according to iLearn kan. So pakai la search. Dlm case nie, I try find Pn Ayu punya nama….so I type there Rahayu dan tekan Search.

 

Sistem akan senaraikan student atau lecturer yg namanya Rahayu. Obviously, Pn Ayu adalah “Siti Rahayu Abdul Aziz” kan..so tick the checkbox dan tekan butang add.

 

Then, page nie akan muncul. Notice that, for Pn Ayu, iLearn pakai rahayuaziz. Then, terus jer tekan submit…

Setel.

  1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: